پیش نویس

آسمان بار امانت نتوانست کشید ... قرعه فال به نام من دیوانه زدند

پیش نویس

آسمان بار امانت نتوانست کشید ... قرعه فال به نام من دیوانه زدند

پیش نویس

یادداشت هایی پراکنده در جستجوی رازها ، راز خلقت ، راز زندگی انسان ، هنر ، سیاست ، زندگی اجتماعی و قواعد بازی و سپس راز سکوت و همه این رازها ، اگرچه پراکنده ، مانند مهره های کوچک که بانخی در اتصال بهم ، تسبیح می شوند برای ستایش خالق

__________________________________________

پروردگارا ! باشد این شمع کوچکی که برافروخته ام ، نور پیدا کند و آنگاه که در تاریکی قرار گرفته ام، روشنم سازد

رازهای نگفته

آخرین نظرات
رازهای نگفته



نقل و کپی مطالب این تارنما ، بدون ذکر منبع ، شرعا جایز نیست و از اخلاق به دور است . وب شخصی علیرضا فلاح WWW.DRARF.IR

دوست خوب کیست؟

پنجشنبه, ۲۰ مرداد ۱۳۹۰، ۰۸:۳۳ ق.ظ

چه کسی می‌تواند یک دوست خوب باشد؟ شاید این سوالی است که از وقتی توانسته‌ایم با انسان‌های اطرافمان ارتباط برقرار کنیم از ذهنمان گذشته است. تاثیری که دوست بر زندگی ما دارد بر هیچ کس پوشیده نیست. گاهی یک دوست می‌تواند زندگی ما را دگرگون کند و این دگرگونی می‌تواند مثبت یا منفی باشد. شنیدن یک جمله از یک دوست می‌تواند ما را بشدت تحت تاثیر قرار دهد. پس حتی کلمات و جملاتی که از دهان دوستتان خارج می‌شود روی زندگی شما تاثیرگذار است.


 برای این‌که بتوانیم دوست خود را بخوبی انتخاب کنیم و بتوانیم به او اعتماد کنیم با چالش‌های زیادی روبه‌رو هستیم، اما معیارهایی وجود دارد که می‌توان گفت در انتخاب دوست راهگشا هستند.

دوست خود را با خانواده بسنجید

شما در خانواده‌ای بزرگ شده‌اید که قطعا شرایط اجتماعی و فرهنگ خاص خود را دارد. شاید بخوبی بدانید که هیچ کس مثل خانواده‌تان شناخت کافی و کاملی از شما ندارد پس به جرات می‌توان گفت که خانواده‌تان می‌تواند به شما راجع به این که دوست خوبی انتخاب کرده‌اید یا نه بازخورد خوبی بدهد. پس دوستی را انتخاب کنید که خانواده‌تان او را تایید کند البته این به معنی این نیست که شما تمام تصمیم‌گیری راجع به دوستانتان را به خانواده خود بسپارید بلکه به این معنی است که باور کنید خانواده‌تان وقتی شما را کنار دوستتان می‌بیند می‌تواند تشخیص دهد که این دوست با شما همخوانی دارد یا خیر. پس روی نظرات خانواده خود راجع به دوستانتان حساب زیادی باز کنید.

از طرف دیگر نظر دوست شما راجع به خانواده‌تان نیز بسیار مهم است. دوست واقعی دوستی است که شما را به خانواده‌تان نزدیک کند و حتی اگر شما در خانواده خود احساس راحتی نمی‌کنید و به هر دلیل دچار مشکلاتی با خانواده خود هستید، دوستتان باید در حل این مشکلات در راستای رفتن بیشتر شما به آغوش خانواده کمک کند نه این که شما را به دوری از آنها ترغیب کند. دوری شما از خانواده مثل جدا شدن یک شاخه از درخت است که هیچ توانایی و قدرتی نخواهد داشت. اگر دوستی دارید که باعث می‌شود شما به خانواده خود بیشتر اعتماد کنید و نزدیک شوید می‌توان گفت که دوست خوبی دارید.

نکته مهم دیگر در انتخاب دوست خانواده اوست. خانواده هر کس یک دورنما از شخصیت و فرهنگ اوست. البته کسانی هستند که از لحاظ فرهنگی و شخصیتی فاصله‌هایی با خانواده خود دارند، اما ریشه‌های هر فرد به خانواده‌اش می‌رسد و شما با گذشت زمان به این پی می‌برید که اگر از اول به خانواده دوستتان دقت بیشتری می‌کردید شناخت بهتری از او به دست می‌آوردید و او را زودتر می‌شناختید.

صداقت و رازداری

دو صفت لازم برای انتخاب دوست صداقت و رازداری است. اگر دوستتان با شما صادق نباشد نمی‌توانید هیچ اعتمادی به او داشته باشید. صداقت یک دوست به معنی گفتن یک دروغ ساده نیست و بسیار فراتر از این است. صداقت در رفاقت به معنی این است که شما و دوستتان بدانید درونتان چه می‌گذرد و به چه فکر می‌کنید و از حس و حال واقعی هم با خبر باشید حتی گاهی بدون این‌که با هم حرف بزنید همدیگر را بفهمید. شما و دوستتان باید بدون هیچ حجابی روح هم را ببینید و هیچ دلیلی‌ وجود ندارد که به هم دروغ بگویید.

رازداری نیز از موارد ضروری برای برقراری یک دوستی خوب است. رازداری یعنی شما و دوستتان در دنیای دوستی‌‌ هیچ کس را شریک نکنید و رمز و رازهایتان تنها بین خودتان بماند و نگهداری رازهای شخصی یکدیگر از وظایف انسانی شماست. همچنین نگهداری راز دیگران در برابر دوستتان مهم است اگر می‌بینید دوستتان راز کس دیگری را برای شما فاش می‌کند بدانید که روزی راز شما را نیز برای دیگری می‌گشاید.

دوست شما باید امانتدار شما باشد و هر چه از لحاظ معنوی یا مادی به شما تعلق دارد باید برای او محترم باشد و شما باید آنقدر به دوستتان اطمینان داشته باشید که چیزهای مهمی را بتوانید دست او بسپارید.

موفقیت‌ها و شکست‌ها

بارها شنیده‌اید که دوست شما باید از شادی شما شاد و با غم شما غمگین شود، اما تا به حال راجع به چه کسی این را واقعا حس کرده‌اید؟

قطعا شما در زندگی‌تان با موفقیت‌ها و شکست‌های زیادی روبه‌رو خواهید بود. در هر شرایط شما به دوستی احتیاج دارید که بتوانید غم و شادی خود را با او تقسیم کنید. در موفقیت‌هایتان به حس و حال دوستتان دقت کنید. آیا او واقعا خوشحال است؟ در راه رسیدن به موفقیت نقش دوستتان چقدر بوده است؟ آیا اگر او نبود به این موفقیت نمی‌رسیدید؟ یا برعکس با نبود او به موفقیت‌های بیشتری نائل می‌شدید؟ آیا نشانه‌هایی از حسادت در او می‌بینید؟ شما قطعا می‌توانید بفهمید که دوستتان از شادی شما خوشحال است یا نه؟

در شکست‌ها شما به هیچ وجه به یک دوست سرزنش‌کننده احتیاج ندارید و از طرفی حمایت همه‌جانبه از اشتباهاتتان نیز خیانت به شماست. دوست واقعی دوستی است که در عین همدردی با شما بتواند اشتباهاتتان را نیز ببیند و شما را متوجه آنها کند و با کمک او بتوانید از شکست‌ها عبور کنید و دوباره مرتکب اشتباه نشوید. راهنمایی‌های یک دوست می‌تواند عمیقا در مشکلات به شما کمک کند.

حدیث‌السادات میرزایی - جام جم

  • موافقین ۰ مخالفین ۰
  • ۹۰/۰۵/۲۰
  • ۴۸۷ نمایش
  • علیرضا فلاح

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
تجدید کد امنیتی